Diyetisyen Kliniğinizin Dijital Görünürlüğünü Arttırma Yönte
Tümü
07 Haz 2022 5 Dakika

Diyetisyen Kliniğinizin Dijital Görünürlüğünü Arttırma Yöntemleri Nelerdir?

Diyetisyen Kliniğinizin Dijital Görünürlüğünü Arttırma Yöntemleri Nelerdir?

2000’li yıllar itibariyle Türkiye’de internet önemli bir günlük ihtiyaç haline gelmiş ve insanlar alışveriş, eğitim, görüşme, bankacılık gibi temel ihtiyaçlarını online platformlar üzerinden gidermeye başlamışlardır. İlerleyen yıllarda sosyal medyanın da gelişmesi sayesinde birçok sektör fiziksel dünya üzerinde sunmuş olduğu satış ve pazarlama çalışmalarını internet aracılığıyla da faaliyete almıştır. Sağlık sektöründe yer alan diyetisyenler için de dijital kanallar; danışanları ile online görüşme, bilgilendirme ve hatta diyet takibini yapma gibi konular üzerinde oldukça önemli bir konuma sahiptir. Diyetisyenlerin ve diyetisyen kliniklerinin dijital görünürlüğünü arttırabilmesi için birtakım dijital mecralar bulunmaktadır. Bu mecralar ise şu şekilde özetlenebilir:

Sosyal Medya

Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformları, diyetisyenlerin danışanları ile buluşabilecekleri önemli mecralar arasında yer almaktadır. Bu mecralar aracılığı ile diyetisyenler ve diyetisyen klinikleri danışanlarını bilgilendirebilir, sorular sorabilir, randevu verebilir, canlı yayınlar ile etkileşime geçebilir, yeni çıkan trendler hakkında tartışma konusu açabilir ve hatta danışanlarının talep ettiği içerikleri paylaşabilir. Bunun dışında diyetisyenler ve diyetisyen klinikleri Facebook ve Instagram gibi platformlarda diyetisyenler için yer alan dernekler, gruplar ve gönüllü kuruluşların bir takipçisi / üyesi olabilir. Bu mecralarda konuşulan güncel trendlerden haberdar olabilir ve sürekli yenilikçi girişimlerde bulunabilir.

Web Sitesi

Web sitesi, diyetisyenler ve klinikler için vazgeçilmez bir kurumsal kimlik anlamına gelmektedir. Bu sebeple, web sitesi içinde kurum hakkında bilgiler, verilen hizmetler, şeffaf ücretlendirme ve iade politikası, sosyal medya kanalları, güncel trendlerle ilgili blog yazıları diyetisyen ve diyetisyen klinikleri için tasarlanmış web sitelerinde mutlaka yer almalıdır. Sunulan yeni veya öne çıkan farklı hizmetler bulunuyorsa bu hizmetler ana sayfaya bir slider aracılığıyla eklenmeli ve bu farklılık mutlaka öne çıkarılmalıdır. Sonuç olarak web sitesi sayesinde danışanların kişiye veya kuruma olan güveni artmakla beraber yeni gelecek potansiyel danışanların ilgisini çekmektedir. Bu da diyetisyenler ve diyetisyen klinikleri için verimli bir dönüşüm anlamına gelmektedir.

Sponsorlu İçerikler

Sponsorlu içerikler, web siteleri ve Instagram, Facebook gibi mecralar için günümüzde zorunlu bir reklam aracı haline gelmiştir. Diyetisyen ve diyetisyen klinikleri için de sponsorlu içerikler dijital mecralarda ön plana çıkılması için oldukça önemli bir konuma sahiptir. Verilen hizmetler, önemli bir konu hakkında bilgilendirme, sıkça sorulan sorular, güncel trendler ile ilgili sponsorlu içerikler hazırlanabilir. Bu içerikler paylaşılırken de önemli olan kısım ise danışanları harekete geçirme kısmıdır. İçerikler mutlaka mesaj gönderme, form doldurma, whatsapp ile iletişim gibi harekete geçirici bir bölüm içermelidir. Genellikle bu bölümler görselin veya mesajın alt kısmına doğru yer alır.

E-Posta

E-posta ile etkileşime geçme ise danışanlarla aktif olarak etkileşime geçmenin dijital dünyadaki geleneksel bir versiyonudur. E-posta ile diyetisyenler ve diyetisyen klinikleri, güncel trendleri paylaşabilir, promosyonlar hakkında bilgilendirebilir, hatırlatma mailleri atabilir ve birtakım fırsatları danışanları / potansiyel danışanları ile paylaşabilir. Danışanların e-posta verileri ise sponsorlu paylaşımlar, çekiliş formları, web sitesi (formlar, RSS feedback takipleri gibi) aracılığıyla KVKK kapsamında temin edilebilir. Bu sayede diyetisyen ve diyetisyen klinikleri kurumsal kimliklerini aktif ve canlı tutabilir ve danışanları / potansiyel danışanları ile etkileşimde kalmayı sürdürebilir.

DiyetBulut Danışan Takip Programı, diyetisyenlerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak özenle tasarlanmış olup sürekli güncelleme alan bir danışan takip ve klinik yönetim programıdır. DiyetBulut, 12 yıldır üstün tecrübesiyle sağlık sektörüne yazılım çözümleri üreten SekizBit firmasına ait bir markadır.

Danışan Takip Programı

Şimdi 14 Gün Ücretsiz Deneyin!

 


Kaan Kaval

DentalBulut, DiyetBulut ve MediBulut'un dijital medya uzmanı. Dijital medya ile ilgili haberler, kampanyalar, bloglar ve çözümler hakkında çevresini bilgilendirme tutkunu.


Yorumlar

0
Henüz yorum yok! Neden ilk sen olmuyorsun?

İlgini Çekebilir

Diyetisyenler için Hasta İZLEM Rehberi Nedir?
Diyetisyenler için Hasta İZLEM Rehberi Nedir?
20 Haz 2022
7 Dakika
Danışan Takip Sistemi Kullanmanın Avantajları
Danışan Takip Sistemi Kullanmanın Avantajları
27 Nis 2022
7 Dakika
Diyetisyen Klinikleri için VERBİS Kaydı Nasıl Yapılır?
Diyetisyen Klinikleri için VERBİS Kaydı Nasıl Yapılır?
08 Tem 2022
5 Dakika