Hasta İZLEM Rehberi Nedir?
Tümü
20 Haz 2022 7 Dakika

Diyetisyenler için Hasta İZLEM Rehberi Nedir?

Diyetisyenler için Hasta İZLEM Rehberi Nedir?

Hasta İzlem Rehberi, günümüzde Sağlık Bakanlığı tarafınca oluşturulan olan yeni bir sistemin uygulanmasında kolaylaştırıcı bir sistem olarak bulunmaktadır. Diyetisyenlerin oluşturulan program çerçevesinde hastalarını / danışanlarını kolay takip edebilmesi ve buna bağlı olarak hedeflenen duruma ulaşabilmek amacıyla kullandığı bir otomasyon sistemidir.

Günümüzde son birkaç yıl içerisinde ortaya çıkmış olan pandemi süreci birçok hizmetin internet üzerinden online verilmesini sağlandı. Halihazırda online diyetisyenlik hizmetleri verilirken hastaların / danışanların sağlıklı bir yaşam için kilo takip sistemlerinin artışı meydana gelmiştir. Ortaya çıkan bu süreç ile birlikte ülkedeki danışanların da sağlık durumlarındaki endişeyi giderebilmek adına Hasta / Danışan İzlem Rehberi meydana getirilmiştir. 

Hasta İzlem Rehberi Nedir?

Diyetisyenler tarafından ilk defa karşılaşıldığında ortaya çıkan ‘Hasta İzlem Rehberi nedir?’ sorusu için verilen cevap oldukça nettir. Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulmuş olan el kitabı PDF üzerinde de bu konu hakkında cevaplar bulunmaktadır. Özetle hasta izlem rehberi; diyetisyenlerin danışanlarını kolay takip edebilmesi ve buna bağlı olarak hedeflenen duruma ulaşabilmek amacıyla kullandığı bir programdır. 

Avrupa ülkeleri arasında en çok obezite oranının bulunduğu ülkemizde bakanlık tarafından obezite başta olmak üzere; obeziteye bağlı ortaya çıkan kalp ve diğer sistem hastalıklarının önüne geçilmesi amacıyla start veriliyor. İlk basamak olarak adlandırılan obezite başlangıcındaki danışanları belirleyerek bu danışanların genel anlamda kontrolü sağlamak amacıyla da ‘İzlem Rehberi’ meydana gelmiştir. Aktif olarak çalışan diyetisyenlerin de farkında olduğu üzere; birçok danışanın, obezite riski ile karşı karşıya kaldığı görülmektedir.
Hasta İzlem Rehberi en temel ifadesi ile Diyetisyenlerin, danışanlarına dair var olan sağlık durumlarını, obezite riskini, sürdürülmesi gereken tedavi yöntemini girdiği bir teknolojik sistemdir. Oluşturulan sistem üzerinde danışana dair çeşitli bilgiler bulunmaktadır. Sadece sistemde sağlık durumu ve uygulanacak olan tedavi değil randevu hatırlatıcı sistemi de mevcuttur. 

Hasta İzlem Rehberi Neden Oluşturuldu?

Dünya genelinde de giderek artmaya devam eden ve Avrupa’da ilk sırada bulunan Türkiye’deki obezite vakalarını ortaya çıktığı ilk dönemlerde kontrol altına almak adına geliştirilmiştir. Sistemde yer alacak danışanların obezitede ilerlemesinin önüne geçmek, sürekli kontrolünü yer-mekan fark etmeksizin sağlayabilmek ve mevcut sistemin tamamen dijital ortamda sürdürülebilmesini sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.

Sadece obezite değil çeşitli hastalıklara bağlı olarak uzman desteğine ihtiyaç duyan danışanlar için de Hasta İzlem Rehberi üzerinde profil oluşturulması mümkündür. Diyetisyenler tarafından daha az kağıt kullanımı gerektiren ve sürekli kontrol sağlayan bu sistem, günümüzde başvurulacak ilk alanlardan birisidir. Hasta bilgileri daha güvenli ve sistemli bir şekilde korunurken Online Diyetisyenlik kapsamında da adeta bir dijital ajanda görevini görecektir. 

Diyetisyenler için Hasta İzlem Rehberi Kullanmanın Avantajları Neler?

Diyetisyenler için Hasta İzlem Rehberi kullanmanın çeşitli avantajları bulunmaktadır. Var olan bu avantajlar sayesinde uzmanların danışanlarını takibi ve süreç içerisinde kontrolü de artmaktadır. Sadece kontrol değil bununla birlikte istenen düzeyde verim elde etmenin de yolu açılmaya müsait hale gelmektedir. Bu avantajlar ise kısaca şu şekilde özetlenebilir:

Zaman ve Mekan Fark Etmeden Bilgi Alabilme: Diyetisyenler kendi kliniklerinde ya da farklı merkezlerde çalışır durumdayken herhangi bir konum esnasında da danışanlarının bilgilerine kısa sürede erişilebilmektedir. 
Danışan Bilgilerine Kısa Sürede Ulaşma: Evrak ya da ajanda üzerinde danışana dair bilgi arayarak zaman kaybetmeden, sistem üzerinden sadece saniyeler içerisinde doğru bilgiye erişilmektedir. 
Takip Edilebilir Randevu Sistemi: Danışanlara randevu verirken farklı alanlara bakmadan, randevu çakışmasını önleyerek rahatlıkla program üzerinden dilediğiniz tarihe randevu verilebilmektedir. Diyetisyenler bu randevu sistemi sayesinde danışanlarına randevu dağılımı rahatlıkla oluşturmaktadır. 
Tedavi Yöntemini Belirleme ve Kontrol Edebilme: Danışan için belirtilen tedavinin yani diyet listelerinin var olduğu, dikkat edilmesi gereken noktaları görülmektedir. Birden fazla danışanın bilgisini zihinde tutmaya gerek kalmamaktadır.

Sonuç olarak Hasta İzlem Rehberi diyetisyenler için oluşturulmuş önemli bir asistan haline gelmiştir. Diyetbulut ise diyetisyen yazılımı çözümüyle danışan takip işlemlerinizi dijital asistan olarak kolaylaştırmaktadır. Sizler de bu ayrıcalığı deneyimlemek isterseniz DiyetBulut Danışan Takip Programımızı 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz.


Kaan Kaval

DentalBulut, DiyetBulut ve MediBulut'un dijital medya uzmanı. Dijital medya ile ilgili haberler, kampanyalar, bloglar ve çözümler hakkında çevresini bilgilendirme tutkunu.


Yorumlar

0
Henüz yorum yok! Neden ilk sen olmuyorsun?

İlgini Çekebilir

Diyetisyen Kliniğinizin Dijital Görünürlüğünü Arttırma Yöntemleri Nelerdir?
Diyetisyen Kliniğinizin Dijital Görünürlüğünü Arttırma Yöntemleri Nelerdir?
07 Haz 2022
5 Dakika
Danışan Takip Programı Nedir?
Danışan Takip Programı Nedir?
08 Nis 2022
4 Dakika
Diyetisyenler Online Danışmanlık Hizmeti Nasıl Verebilir?
Diyetisyenler Online Danışmanlık Hizmeti Nasıl Verebilir?
29 Ağu 2022
4 Dakika