Diyetisyenler Online Danışmanlık Hizmeti Nasıl Verebilir
Tümü
29 Ağu 2022 4 Dakika

Diyetisyenler Online Danışmanlık Hizmeti Nasıl Verebilir?

Diyetisyenler Online Danışmanlık Hizmeti Nasıl Verebilir?

Diyetisyenler için Online Danışmanlık Hizmeti Nasıl Olmalıdır?

Online diyet hizmeti günümüzde en sık tercih edilen hizmetlerden birisi haline gelmiştir. Özellikle sağlıklı bir yaşam ve kilo kontrolü sağlamak isteyen kişiler tarafından hizmet alınmaktadır. İnternetin giderek yaygınlaştığı günlerde bahsedilen tarzda diyet uygulamaları da online olarak internet tabanlı olarak verilebilmektedir.

Online Diyet Nedir? Online Diyet Hizmeti Ne Anlama Gelir?

Diyetisyenler tarafından internet üzerinden sunulan hizmetlere online diyet denmektedir. Bahsedilen hizmet var olan klasik diyet seanslarında olduğu gibi ilerlemektedir. Danışana dair hastalık, kilo bilgisi alınarak uzman tarafından diyet listesi oluşturulmaktadır. Online diyet görüşmesi ile fiziksel diyet görüşmesi arasındaki tek fark bahsedilen tüm bilgi edinme süreci, kilo kontrolü ve takip durumu internet aracılığı ile gerçekleşmektedir.

Diyetisyenler Kimlere Online Diyet Hizmeti Verilebilir?

Günümüzde online diyet hizmeti çeşitli yaş ve cinsiyet grubu tarafından alınabilmektedir. Başlıca diyet hizmeti verilebilecek kişiler arasında: 

  • Cerrahi operasyon geçirenler,
  • Obezite olanlar ya da obezite riski ile karşı karşıya kalanlar,
  • Şeker ve tansiyon gibi hastalığa sahip danışanlar,
  • Çölyak gibi özel beslenme programına sahip olması gerekenler,
  • Erken çocukluk döneminde bulunanlar,
  • Ergenlikte gelişimini desteklemek isteyenler,
  • Kilo vermek ya da sağlıklı bir kiloya sahip olmak isteyen danışanlar,
  • Kilo almak ve istediği görünüme kavuşmak isteyen bireyler bulunmaktadır.

Temel düşülen hatalardan birisi diyet hizmetinin sadece zayıflamak için alınabileceği yönünde olmaktadır. Genel kanının aksine; Diyetisyenler tarafından danışanlara farklı sebepler doğrultusunda da özel diyet listeleri oluşturulmaktadır. Bu diyet listeleri; kilo almak için olabileceği gibi bir hastalığı kontrol altında tutmak adına da olabilmektedir. Bu sayede diyetisyenler, yukarıda yer alan potansiyel danışanlara online diyet hizmeti verebilmektedir.

Online Diyet Listesi Hazırlarken Dikkat Edilecek Unsurlar Nelerdir?

Online diyet hizmeti kişilere belirli bir beslenme düzeni yaratmak için diyet listesi oluşturmayı içermektedir. Diyetisyenler tarafından danışanlara özel olacak şekilde listeler meydana getirilmektedir. Oluşturulacak liste için Diyetisyenler farklı değişkenlere dikkat ederek bahsedilen bu listeleri oluşturmaktadır. Danışanın öncelikle anemnez bilgisi alınmaktadır. Var olan varsa hastalıkları, geçirdiği cerrahi müdahaleler öğrenilmektedir. Bu bilgilerin elde edilmesi danışanların daha doğru listeleri elde etmesine neden olmaktadır. Böylece hedeflenen noktaya erişim daha rahat olmaktadır. Sadece hastalık ve cerrahi müdahale bilgisi ise yeterli olmamaktadır. Danışanların yaş bilgisi ve bulunduğu gelişim dönemi de oldukça önemlidir. Çünkü online diyet hizmeti kapsamında sadece zayıflamak amaçlanmaktadır. Yaş ve gelişim dönemine bağlı olarak sağlıklı büyümek amacıyla da kullanılmaktadır. Diyet listeleri bu amaçla oluşturuluyorsa özellikle bu bilgileri elde etmek gerekmektedir.

En İyi Online Diyet Uzmanı Nasıl Olunur?

İnternet tabanlı diyet hizmeti alınacağı sırada birçok Diyetisyen ile karşı karşıya gelinebilmektedir. Bu aşamada karar vermek danışanlar açısından zor olsa da bazı etmenler sayesinde doğru isim olabilmek mümkündür. Diyetisyen seçimi esnasında danışanların dikkat edebileceği birtakım hususlar aşağıdaki gibidir:

  • Diyetisyenin okul bilgisi,
  • Sahip olduğu tecrübe uzunluğu,
  • Daha önce bulunduğu çalışma alanları,
  • Varsa uzmanlık alanı,
  • Danışanların Diyetisyen hakkındaki olumlu dönüşleri,
  • Seans başına ücret bilgisi gibi konulara dikkat edilebilmektedir. 

Online diyet hizmeti öncesi internetten araştırma yaparken Diyetisyene dair bu bilgileri edinmek çoğu zaman memnuniyeti yüksek sonuç elde etmeyi sağlamaktadır. Bahsedilen bu aşamada özellikle diyetisyenlerin web siteleri ve sosyal medya hesapları kontrol edilebilmekte ve karar aşamasına geçilebilmektedir.

2022 Online Diyet Programı ve Planı Verme Hizmeti Ne Kadar?

Diyetisyenler tarafından ücret belirleme danışanlarla gerçekleşen görüşmeye/seans başına göre yapılmaktadır. Online diyet seanslarında da durum benzerlik göstermektedir. Her bir seans içinde görüşme sonrasında ücret talep etmektedir. Günümüzde online diyet hizmeti için uzmanlar tarafından talep edilen ücretler değişiklik göstermektedir. Burada uzmanların tecrübesi, mezun olduğu okul, ilgilendiği özel uzmanlık alanı ve etik anlamda yakın bölgedeki diyetisyen ücretleri belirleyici olmaktadır.

DiyetBulut, online danışan takip programıdır. DiyetBulut sayesinde diyetisyenler; danışanlarının tüm süreçlerini tek bir program üzerinden yürütebilirler. MediBulut da diyetisyenler için online görüşme imkânı sunan bulut teknolojisi tabanlı programlardan biridir. Diyetisyenlerin online görüşme yapmak, danışan bulmak ve dijital görünürlüğünü arttırmak gibi önemli gereksinimlerine cevap veren Medibulut, şimdi ücretsiz deneme fırsatı sunmaktadır. Detaylar için Medibulut’un websitesini ziyaret edebilir; hemen ücretsiz deneme imkânına kavuşabilirsiniz.


Kaan Kaval

DentalBulut, DiyetBulut ve MediBulut'un dijital medya uzmanı. Dijital medya ile ilgili haberler, kampanyalar, bloglar ve çözümler hakkında çevresini bilgilendirme tutkunu.


Yorumlar

0
Henüz yorum yok! Neden ilk sen olmuyorsun?

İlgini Çekebilir

Diyetisyenler için Hasta İZLEM Rehberi Nedir?
Diyetisyenler için Hasta İZLEM Rehberi Nedir?
20 Haz 2022
7 Dakika
Danışan Takip Sistemi Kullanmanın Avantajları
Danışan Takip Sistemi Kullanmanın Avantajları
27 Nis 2022
7 Dakika
Danışan Takip Programı Nedir?
Danışan Takip Programı Nedir?
08 Nis 2022
4 Dakika