Danışan Takip Programı Nedir?
Tümü
08 Nis 2022 4 Dakika

Danışan Takip Programı Nedir?

Danışan Takip Programı Nedir?

Diyetisyen, psikolog ve diğer uzmanların kullanmış olduğu takip programına danışan takip programı adı verilmektedir. Danışan takip programı sayesinde diyetisyenler danışanlarının sürecini bu program aracılığıyla dijital bir dönüşüm sürecine aktarmakta ve bu sayede danışanlarına daha şeffaf, ergonomik, doğa dostu ve hızlı hizmet sunabilmektedir. Ele almış olduğumuz bu makalemizde ise danışan takip programı nedir? sorusunu ele alacağız.

2019 yılının aralık ayında belirgin bir şekilde ortaya çıkan Kovid-19 salgını neticesinde dünyanın birçok yerinde firmalar, okullar, diğer kurum ve kuruluşlar çalışmalarına ara vermek durumunda kalmış veya dijitalleşme sürecine hızlı bir şekilde geçiş yapmıştır. Bu neticede dijitalleşme bir tercihten de öteye geçmiş ve zorunluluk haline gelmiştir. Bu dönüşümlerden dijital olarak etkilenen sektörlerden birisi de sağlık sektörü olmuştur. Sağlık sektöründe çalışan diyetisyen ve diğer uzman sektör çalışanları, çalışmalarını dijital çözümler sunarak devam ettirmiş ve tüm danışanlarına bu süreçte dijital olarak yardımcı olmuştur. Bunun neticesinde çoğu uzman, çalışmalarını günümüzde sadece dijital olarak devam ettirmesinin yanı sıra hibrit bir şekilde ilerletme kararı almıştır. Bu duruma sağlık sektöründen hizmet alan danışanlar da hızlı bir şekilde uyum sağlamış ve vermiş oldukları geri beslemelerle sürecin önemli bir katkıda bulunucusu haline gelmişlerdir. Tüm bu dijital gelişmeler de sağlık sektöründe yer alan tüm muayenehaneleri ve klinikleri olumlu olarak etkilemiş ve hizmet sürecini kolaylaştırmıştır. Bu anlamda, diyetisyenler için danışan takip programının avantajları aşağıdaki gibi ifade edilebilir: 

•    Danışanların 7/24 süreç kaydı yapılır ve takibi kolaylaşır,
•    Randevu takibi ayarlanır ve süreç daha disiplinli bir şekilde yürütülür,
•    Danışanlar için tavsiye / tedavi / diyet kaydı açılabilir ve takibi yapılır,
•    Geçmişe yönelik süreç ilerlemesi kolay bir şekilde takip edilebilir,
•    E-dönüşüm ile entegre yapısıyla e-Fatura ve e-SMM kesimi hazırlanabilir ve gönderilebilir.

Yukarıda yer alan maddeler ele alındığında danışan takip programı diyetisyenler için kritik bir önemi olan dijital asistan haline gelmiştir. Kovid süreci itibariyle yapılan araştırmalara göre muayenehanesinde veya kliniğinde danışanlarına dijital çözümler üreten firmaların marka algısının daha yüksek olduğu ve güvenilirlik düzeyinin geleneksel kliniklere göre %68 daha önemli olduğu tespit edilmiştir. Bu anlamda, danışan takip programını tercih eden uzmanlar, dijital takip ve süreç işlemlerinin kolaylaştırılmasının yanı sıra müşterilerine de daha prestijli bir hizmet sunma imkanına kavuşacaktır. DiyetBulut yazılımının üreticisi olan SekizBit, sağlık sektöründe 10 yılı aşkın üstün yazılım tecrübesiyle hasta ve danışan takip çözümleri üretmekte olup tüm uzmanların ihtiyaçlarına yönelik bir sistem geliştirerek bütünleşik bir dijital hasta takip programı ve dijital klinik yönetim çözümleri sunmaktadır.

Danışan Takip Programı

14 Gün Ücretsiz Deneyin!


Kaan Kaval

DentalBulut, DiyetBulut ve MediBulut'un dijital medya uzmanı. Dijital medya ile ilgili haberler, kampanyalar, bloglar ve çözümler hakkında çevresini bilgilendirme tutkunu.


Yorumlar

0
Henüz yorum yok! Neden ilk sen olmuyorsun?

İlgini Çekebilir

Diyetisyenler Online Danışmanlık Hizmeti Nasıl Verebilir?
Diyetisyenler Online Danışmanlık Hizmeti Nasıl Verebilir?
29 Ağu 2022
4 Dakika
Diyetisyen Kliniği Açma Şartları ve Maliyeti Nelerdir?
Diyetisyen Kliniği Açma Şartları ve Maliyeti Nelerdir?
28 Eki 2022
5 Dakika
Diyetisyenler için Hasta İZLEM Rehberi Nedir?
Diyetisyenler için Hasta İZLEM Rehberi Nedir?
20 Haz 2022
7 Dakika